Ett år har gått….

Så har det gått ett år sedan flytt till Hammar­lunda gård, ett år av många nya möten, resor och en hel del hästar på töm!

Jag har varit 2 gånger till Hongkong, Beas River Equestrian Club hit­tills och en tredje resa är bokad till slutet av November. Där utvecklas både hästar och ryttare, de hästar som varit i mitt system de 6 gånger jag varit där visar resultat på bättre lös­gjordhet och balans. De arbetar i bättre form och deras ryttare kan lättare komma till effektivare  ridning.

Har även jobbat med personalen, bla teoretiskt undervisat i töm­körning och kunskap om arbete från marken. Hoppas fortsätta med detta då det ger ett större genomslag om alla in­blandade försöker arbeta hästar och ekipage med samma mål och tankar om utveckling. Har haft besök från Hongkong också,  en av de unga ryttare som satsar på dressyr har varit 3 veckor på gården i sommar, hon har tränat på mina hästar Diamond och Electric. Lärt sig mycket om skötsel av så väl häst som stall, besökt Falsterbo Horse Show, Tullstorp och en hel del andra platser då hon också letar häst att importera till HK. På Hippsons webbplats kan man läsa mer om mina resor till HK.

Har haft en hel del kurser under året, Onsala och Kungs­backa, fasta träningar på Åsjömads Semin, Laholm, varje månad som fortsätter under kommande år. Dessutom en upp­start i höst med kurs där första helgen i september. Varit på återbesök till mina islands­hästar och ägare i Char­lottenlund/­Köpen­hamn, de fungera mkt bra på töm, inte helt lätt men nyttigt att renodla gång­arterna från marken. Även varit till Norrköping, Klastorps dressyr, Lotta Jern­hammar/­Cidheden som rider min fina uppfödning Chloe och haft clinic/kurs. Och jobbat under vår­terminen som vikarie på Flyinge AB med dressyr­undervisning på SRG (Sveriges Ridgymnasium) vilket kändes roligt, tillbaka till mina rötter!

Många timmar har det blivit i både bil, sadel och töm… så privilegierad jag känner mig, att försörja mig på mitt yrke och passion… att få möta alla dessa fina hästar, utmanas till att utvecklas… ständigt lära  mer om hästar och träning, möta människor med samma passion som vill lära, vill förstå, vill utvecklas! Jaa Hallelulja!

Jag har tävlat en hel del, Diamond har gått många många Msv B 5 …och ett gäng Msv A 1, tufft med piruett­erna och allmänt hålla lugn och koncentration. Min fina spända häst jobbar sig stadigt framåt och uppåt, tid att debutera P St G i höst.

Electric har gått Lätt A/Msv C och haft fina resultat, utveck­lades enormt under våren och är nu såld, precis i dagarna lämnat gården för att flytta till Värmland.

Frontalis har haft det  jobbigt med åter­kommande kolik under våren, det har i nuläget varit lugnt i ca 1 månad, hoppas hittat rätt med foder­stat. Han känns väldigt fin just nu och jag ser  en möjlighet att kvala honom till 5 års Breeders,men jag skyndar ju lång­samt och lyssnar in mina hästar så vi får se och bedöma läget under kommande månad.

Jag hoppas på en höst med härliga möten med häftiga hästar, nya och gamla kunder, fler förfråg­ningar om kurser, clinics. träningar mm. Att arbeta hästar allsidigt är inte alltid lätt med våra blöta, hala kalla vintrar, ridhus många dar i veckan… men att då töm­köra som alternativ är outstandning… Samlingen blir naturlig när vi inte belastar ryggen, driv­ningen effektiv då vi är på marken, och ögat ser så mycket som sedan kan tas med upp på ryggen och kännas! Jag har kunder med hästar som har bekräftade skelett­förändringar, de kan hållas mjuka och balanserade m h a korrekt töm­körning, då också fungera bättre under ryttare. Veterinärer borde skiva recept till träning på töm, försäkrings­bolag borde kräva det som  alternativ till rehabilitering…

Välkomna och ta en kölapp!