Dressyrtränare
Karin Engström

Dressyrträning

Få hjälp med din häst/unghäst/ponny i dressyr/markarbetet. Lär dig utveckla gångarter och ridbarhet genom grundligt och noggrant arbete med lösgjordhet och rakriktning.

Jag är en tränare som inte tar genvägar och som inte stressar mot för höga mål. Jag jobbar med hästen i centrum och helheten hos mina ekipage. Men att ha tydliga mål är viktigt. Att träna mot tävling är kul och spännande.

Jag hjälper er genom att även lägga in tömkörning då och då för en mer ridbar häst och ni utvecklas snabbare. Effektiv träning som leder till ökad självbärighet och balans!

Som tränare är jag engagerad och inspirerande, tydlig och rak med ett hjärta av guld om jag får säga det själv.

Lektion 45 minuter: 700 kr inkl moms

Nå dina mål!

Som tränare i dressyr har jag ett tydligt mål för mig själv. Mina elever måste förstå att utveckla sin häst och sig själv när de kommer hem från träningen. De skall känna att de kan rida utan sin dressyrtränare även på hemmaplan och nå sina mål. Deras förståelse för vad vi söker under tränings­passet måste utvecklas, ligga i fokus. Verktyg från träningen skall vara så tydliga att de kan upprepa dem och känna om resultatet blev det efterfrågade eller inte.

Eleverna undervisas i att lära sig analysera sin häst och sin ridning, förstå sina egna och sin hästs styrkor och svagheter. Då ger träningen resultat som är varaktiga. Grundridning är det som tar oss alla vidare från de lätta klasserna och upp mot högre mål.

Min roll som dressyrtränare

Att förstå sin häst, se exteriör, läsa av temperament, arbeta hästen för att känna hur den använder sin kropp är en bra början. Här hjälper jag till från första början. Med tömkörning och ridning kan jag visa och hjälpa till att lösgöra och rakrikta hästarna. Ryttarna får lättare en känsla för hur det skall kännas om hästen är mer ridbar, t ex går fram bättre, jobbar över ryggen, finare kontakt på bettet osv.

Coachning för att bygga glädje och självförtroende, behandla ekipaget med respekt och finnas även i motgångar. Ställa krav som är drivande framåt, men inte sätter häst eller ryttare i stress.

Min roll som dressyrtränare inbegriper självklart även att engagera mig och delge min kunskap om hur man får hästar att må bra fysiskt och psykiskt, t ex rutiner i hästens vardag, foderstat, hovskötsel, tävlingsintensitet m m.

Jag ser helheten och vill vara delaktig.
Engagerad in i minsta detalj.
Det är en stor del till framgång!

Om att tävla

Viktigt för mig är att ekipaget tävlar på rätt nivå. Inte har för bråttom. Hellre tävla ett steg under träningsnivå tills rutin gör att de svårare klasserna kan komma utan bakslag. Att sträva mot mål är viktigt och tävlingar skall ses som utbildningskontroll i början, att visa vad som är bra och vad som behöver stärkas.

Tävla mot långsiktig framgång, under många år med friska hästar, är mitt mål med mina ekipage.

Jag älskar att se mina elever och deras hästar utvecklas. Dressyr är glädje, humor och rockn’roll för mig! Bort med fördomar om dressyrryttare som ”kontrollfreak rädda för att hoppa”. Fram för sammanhållning i alla led i ridsporten. Respekt för varandra och kunskap över gränserna.

Amen!