Karin Engström
Unghästutbildning
1 400,00 kr
 • 46 studenter
 • 59 lektioner
 • 0 quizzes
 • 365 day varaktighet
46 studenter

Säker inridning på hästens villkor!

Erbjudande! 30% rabatt för medlemmar i SWB!

Detta är en webbkurs i unghästutbildning för dig som vill lära dig hur inridning går till, steg för steg, eller som har en unghäst att förbereda för inridning, för att sedan rida in och vill ha stöd av en mycket erfaren unghästutbildare. För att hästens inlärningsprocess ska fungera så bra som möjligt bör kursen genomföras med en individuellt satt plan utan stress. Denna första period som inridningen innebär bör läggas på mellan sex till åtta veckor om vi skall uppnå optimal kondition och verkan av arbetet. Dessutom skall hästen lära sig så många nya saker att även dess psyke måste få tid att hinna smälta all information.

Kursen är uppdelad i fyra delar där vi bland annat går igenom:

 • före sadeltämjning, dvs hantering i stall, leda och longera
 • invänjning av utrustning, dvs sadeltämjning med mera i flera steg
 • insittning, hänga över sadel, sitta upprätt, inridning och inlärande av hjälper
 • longering och tömkörning i olika steg

Jag, Karin Engström, har själv lång erfarenhet av att arbeta med unga hästar. Min metod bygger på att hästen ska byggas upp, få ett gott förtroende, en god kondition och bli stark och balanserad nog att bära en ryttare. Jag har lång erfarenhet och stor rutin av arbete med unghäst- och ryttarutbildning, bland annat från Flyinge och Bollerup. Jag har haft artikelserier både med unghäst­utbildning och tömkörning i Tidningen Ridsport, samt om longering i Hippson.

Detta ingår i kursen Unghästutbildning

 • ett gediget textmaterial fördelat på 5 kapitel och 59 lektioner
 • flera videofilmer och bilder i varje kapitel
 • tips på olika övningar och saker att reflektera över
 • möjlighet att ställa frågor till Karin efter varje del
 • tillgång till kursmaterialet under ett helt år
 • du studerar självständigt och går kursen helt i din egen takt
 • du kan börja kursen närsomhelst under året så att det passar dig och din häst på bästa sätt

Copyright © Equitrain
Texter: Karin Engström | Bilder och filmer: Lotta Gyllensten | Kursen byggd av: mixx.se | Korrektur: Eva Österlund

Om att utbilda en unghäst via webbkurs

Viktigt att ha klart för sig innan man rider in sin unghäst själv är att det kräver stor kunskap både om hästars beteende och en rejäl dos av erfarenhet av mark­arbete och ridning. Jag kan ge er en metod som är väl beprövad och ge er tips om det inte fungerar, men jag kan inte se eller känna din häst som man gör när man träffar och arbetar med en häst. Jag har jobbat med att lära ut unghäst­utbildning i snart 20 år och har varit med i processen aktivt många gånger. I denna kursvariant måste jag lämna över till er att själva göra bedömningen om ni är kompetenta att själva hantera era unghästar i nya situationer.

Snabb reak­tions­förmåga krävs, samt god balans och pondus för att få din unghäst både lydig och samarbetsvillig. Ha en med­hjälpare under denna period, gärna samma person hela tiden. Även den behöver ha en god kompetens inom ridning och hantering av häst.

Rädsla hör inte ihop med hästar, kom ihåg att du skall vara trygg­heten för din häst i alla lägen. Lämna din häst till en professionell unghäst­utbildare om du känner dig osäker.

Jag tar inget ansvar för ert resultat om ni väljer att rida in en egen häst på kursen. Men jag hjälper er med att förstå inlärningsprocessen hos en unghäst och konsten att succesivt bygga upp både kroppen och självkänslan hos dessa underbara djur.

"All forskning pekar på att hästen får en större hållbarhet om den vänjer sig vid arbete tidigt i livet. Därför är det klokt att ha en plan för hästens första utbildningstid, där inridningen är målet."

Välkommen på kurs!

1400,00 kr

Just nu får du som är medlem i SWB hela 400,00 i rabatt och betalar endast 1000,00 för denna kurs!
5.0
1 total
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

Reviews

 • emelie

  Hittills jättenöjd!

  Fick hem en 3-åring för en månad sedan som bara gått i en hage innan. Jag har haft häst förr men bara varit medryttare dom sista 6 åren. Hade läst på endel och gjort lite liknande övningar, men i lite ”fel” ordning. Startade om med böjningar och lilla volten i boxen för att sedan fortsätta på banan. Vi gör framsteg varje gång! Kursen är uppbyggd logiskt och i rätt ordning så att både jag och min häst förstår dom olika momenten och vi kommer vidare i inridningen. Det är blandat teori och videos vilket är super. Många bra råd på vägen som jag inte tänkt på innan. Tex hur man ska stå, röra sig etc. Min häst ville stanna, vända och springa in till mig när hon kom ut på longeringsvolten. Räckte att jag rörde mig som det står i kursen så höll hon sig ute på volten! Vi är i modul 1 nu och ser fram emot kommande moduler!
1 400,00 kr