Bakom en av luckorna i adventskalendern hos Equestrianwords tittar jag fram

karin_LGw

Karin Engström är en uppskattad och erfaren unghästutbildare. Hon är också ofta anlitad för kurser i tömkörning och håller träningar i dressyr. På hemmaplan, gården utanför Blentarp, har hon också uppfödning i liten skala. För många är kanske Karin mest känd som en av medlemmarna i Flyinges fina tömkörningskadrilj, visad bland annat på Globen och i tyska Redefin. Många är också de elever som via Karin fått en god inblick i hur man hanterar den unga hästen, både på Flyinge och Bollerup.

Vad var bäst under 2014?
Att gå vidare yrkesmässigt, avsluta min anställning efter 14 år på Flyinge och jobba med mitt eget företag Equitrain, samt börja på ett civilt deltidsjobb under en tid. Att jag sålt två hästar till bra kunder är också toppen i dessa tider.

Vad händer/vad har du som mål 2015?
Jag åker till USA för att jobba hos Mette Rosencrantz de första tre månaderna av 2015, skall bli superkul och utmanande på många plan! Dessutom siktar jag på att utveckla mitt företag Equitrain ännu mer när jag kommer hem igen. Satsa hundra procent på mitt eget för första gången!

När gjorde du någon glad senast?
Hästköpare Bella, hon har köpt min 3-åring Chloé i dagarna, hon hade letat länge och blev blixtförälskad och allt bara stämde!

Nämn en person du beundrar.
Jag beundrar många, min man, mina barn… och Kyra är fantastisk… och Ingrid Klimke… ja listan kan bli lång!

Vad skrämmer dig mest?
Att mista någon av min älskade familj, jag är rädd för döden för jag har upplevt den på nära håll och vet vilket helvete det är att bli den som blir kvar!

LÄS MER OCH KOLLA BAKOM ALLA LUCKOR! //equestrianwords.se/