Unghästutbildning

Karin Engström
Unghästutbildning
1 400,00 kr
 • 12 studenter
 • 59 lektioner
 • 0 quizzes
 • 365 day varaktighet

Unghästutbildning

Detta innehåll är skyddat. Du måste logga in och anmäla dig till kursen för att se innehållet.

5 thoughts on “Reflektioner och frågor på Del 1

 1. Longeringen gick åt rätt håll i början på veckan. Idag ville hon inte gå ut på volten riktigt och stannade och vände sig inåt flera gånger. När jag drev på henne blev hon sur och lite uppstressad. Jag tolkade det som att hon inte riktigt förstår vad jag vill och att jag antagligen rör mig fel. Hon har gjort så innan också förra veckan men det började bli bättre. Något bra tips? Det har varit lite stökigt i hennes flock sista dagarna och hon går nu med sin halvsyster som går och skriker efter henne hela tiden plus en gammal fölmärr.

  1. Hej!
   Låter som hon blir störd av flocken och får svårt att koncentrera sig… vanligt och viktigt att jobba sig igenom. Den unga hästen är mer van att lyda och kommunicera med sin hästflock och skall nu lära om, bli självständig och kommunicera, interagera med oss människor.
   Mitt tips är att fortsatt driva fram henne tills hon t o m börjar galoppera runt dig, inte ta så stor hänsyn till om hon är spänd och verkar oförstående. Framåtbjudning är medicin på nästan allt, de får ur sig spänningar och måste koncentrera sig på att hålla balansen i den högre farten. Så tänk också att det ger signal om ledarskap, att du driver iväg henne och ber henne hålla undan för dig genom ett starkt kroppsspråk, hoppa mot henne och spänn blicken, tydlig med drivande röst och pisk. När hon galopperat runt ett tag, gå ner i trav, om hon vänder upp igen och vill stanna driv på tills hon blir lite trött och släpper sitt beteende. Du måste bryta mönstret och tala med stora bokstäver, de tål att behandlas som de behandlas i sin flock.Lycka till.

 2. Hej! Första delen har gått bra för mig och min expedition 😃 han är en fd travhäst och lösgjordheten och stretchen av halsen bidrog till att han blev en ny häst 😃
  Han är sedan tidigare väldigt väluppfostrad o h enormt trygg i all hantering! Men en massa små tips på trix och fix har gjort att jag lättare kunnat förstå honom och vad han går igenom under kursen! Otroligt roligt och givande! Mvh johanna

  1. Blir så sjukt glad att höra!!! Att få loss halsen där så mycket sitter..balans… dominans…trygghet…lösgjordhet…förmåga att hantera förhållningar…you name it, är så viktigt och faktiskt inte så svårt !! Tack för du delar md dig!

   1. Ja och jag är så lycklig att jag fått tillgång till att lära mig exakt det! 😃 har en till kille hemma som jag ridit längre och ja hur mycket jag än håller på med lösgörande övningar så åker halsen upp direkt och spänns! Han är tolv år och otroligt snäll var inriden när han kom till mig! Började direkt med stretch och djupvåg, kanske bör börja om med honom också helt.. han är trygg och inte rädd för något snarare tvärtom 😂 två olika individer, spännande och roligt!

Lämna ett svar