Kurser och clinics

Tömkörningsclinic, föreläsning om tömkörning, unghästutbldning och dressyr

Kurser och clinics över Sverige och hela världen

  • Föreläsningar, kurser och clinics i unghästutbildning, dressyr och tömkörning
  • Kurser på webben – unghäst­utbild­ning på svenska och engelska
  • Träning av ekipage
  • Tömkörning som rehabträning
  • Utbildning och inridning av både unga och äldre hästar

Jag håller kurser i tömkörning, unghäst­utbildning och dressyr över hela världen och trivs med att besöka nya platser och träffa vetgiriga kunskaps­sökande människor!

kurser och clinics

Exempel på kurser och clinics

Jag håller också föreläsningar på sal, t.ex. “Unghäst­utbildning för håll­barhet”, “Inridning på ung­hästens villkor”.

Jag kommer gärna till er – avelsföreningar, hushållnings­sällskap,  mässor, rid­skolor eller naturbruks­gymnasium, bibliotek mm!

Tömkörning

Clinic tömkörning

I samband med kurser håller jag inspi­rer­ande clinics där jag går igenom både teori och praktik inför kursen. En intro­duktion som kan behövas innan den praktiska delen i tömkörning. Frågor hinner få svar innan träningarna börjar, vi går igenom hur ut­rustning skall till­passas så att den första träningen känns trygg att börja. Jag har även längre clinics där jag tömkör flera olika hästar på olika utbildnings­nivåer, eller har olika ryttare på unga eller mer utbildade hästar.

Clinic inridning

Att visa hur säker inridning på ung­hästens villkor går till är en tydlig och spännande clinic som kan leda till större förståelse för hästens inlärning som bygger på min webbkurs.
Tömkörning som rehabilitering

Tömkörning som rehab­träning

Många ryttare står med hästar som inte riktigt fungerar i ridningen eller har skador som påverkar ridbarheten. Här kan tömkörning vara ett bra redskap för att komma igång och ha roligt med sin häst igen. Jag jobbar med en helhetssyn av ekipaget där ryttaren får hjälp via töm­kör­ning och dressyr / markarbets­träning.  Målet är att bryta en ond cirkel, träna upp hästens styrka och smidighet för en hållbar häst med många friska år framför sig.

Citat och goda exempel

”Jag började anlita Karin till mitt sto då hon drev ojämnt från sina bak­ben, höger bak tog kortare steg och hon var svår att rida i ena varvet. Bara efter några gånger var det som en ny häst, det gav bra resultat på tävlings­banan. Senare blev hon skadad i hagen och blev operarad, hon läkte inte riktigt så vi betäckte henne. Nu när det var dags för igångsättning valde vi återigen att anlita Karin för töm­kör­ning och rådgivning om upplägg. Hon har endast efter två gånger hittat bättre balans och slutat korsgaloppera.”
Sofie Hermansson
Hästen blev tömkörd av Karin första gången oktober 2017. Månaden efter kunde jag för första gången göra små sid­värts­rörelser efter bara tre pass. Därefter regel­bunden tömkörning varannan vecka året runt förutom sommar och vinter vila.

”Karins tömkörning är superviktig för Nellies uppbyggnad och utveckling, hon är den pusselbit som gör att jag idag har en häst som mår bra och utvecklas."
Nellie e. Casino ue. Florestan 8 år
Pålagringar 6/7halskotan, balansproblem, hakningar b la