Säker inridning på hästens villkor!

Kursstart: 15 augusti

Detta är en  webbkurs för dig som vill veta hur inridning går till, steg för steg, eller har en unghäst att förbereda för inridning, och sedan rida in och vill ha stöd av en mycket erfaren unghästutbildare. För att hästens inlärningsprocess ska fungera optimalt bör kursen genomföras med en individuell plan utan stress. Denna första period som inridningen innebär bör läggas på mellan sex till åtta veckor om vi skall uppnå kondition och verkan av arbetet. Dessutom skall hästen lära sig så många nya saker att även psyket måste få hinna smälta informationen.

I kursen har du tillgång till ett gediget material, innehållande filmer, bilder, övningar och text uppdelat på olika kapitel.

Jag, Karin Engström, har själv lång erfarenhet av att arbeta med unga hästar. Min metod bygger på att hästen ska byggas upp, få ett gott förtroende, en god kondition och bli stark och balanserad nog att bära en ryttare.

Jag har lång erfarenhet och stor rutin av arbete med  unghäst- och ryttarutbildning, bland annat från Flyinge och Bollerup.  Jag har haft artikelserier både med unghästutbildning och tömkörning i Tidningen Ridsport, samt om longering i Hippson.

Ur kursinnehållet “Unghästutbildning”

  • hantering före sadeltämjning, dvs hantering i stall, leda och longera
  • invänjning av utrustning, dvs sadeltämjning mm i flera steg
  • insittning, hänga över sadel, sitta upprätt
    inridning, inlärande av hjälper
  • longering och tömkörning i olika steg

"All forskning pekar på att hästen får en större hållbarhet om den vänjer sig vid arbete tidigt i livet. Därför är det klokt att ha en plan för hästens första utbildningstid, där inridningen är målet."

Välkommen på kurs!

1400,00 kr