Om mig och Equitrain

Om mig och Equitrain

Om Equitrain

Equitrain finns sedan 2017 på Hammarlunda Gård, Harlösa (öster om Flyinge). Under 2007-2016 hade verksamheten sin bas i Blentarp.

Jag utbildar och säljer gångarts­­hästar, håller träningar i dressyr, unghäst­­utbildning och tömkörning. Jag har också haft uppfödning i liten skala.

Equitrain erbjuder till exempel:
• Kurser – clinics – föreläsningar
• Träning av ekipage
• Utbildning och inridning unga och äldre hästar

Mer info om kurser, clinics med mera hittar du under:

Om Karin Engström

Uppväxt på gård i Gästrikland, Öster­färnebo, med stort djur- och natur­intresse redan som barn. Nordsvensk fanns på gården så en naturlig känsla för hästar i arbete fick jag med mig tidigt! Pappa yrkeskörde i skogen med häst fram på 70-talet. Efter jordbruksutbildning i Hälsingland blev det avbytar­jobb på kobesätt­ningar, men hästintresset höll i sig och ökade för varje år… kossor i all ära, men inlärnings­processen går långsamt!!

Gick stallchefsutbildning på Flyinge 1989-91 med ett gott resultat (kursetta) då ett uppdämt behov av att lära fanns, dessutom kärleken till Skåne!

Anställd som stallchef på Bollerups lantbruks­institut efter avslutad kurs. Flera års erfarenhet av unghäst­utbildning och elev­utbildning följde. Det var en utmaning att själv­ständigt utbilda både hästar och människor på ett anrikt stuteri med ett hundratal fina hästar. Förberedde under dessa år ett stort antal ung­hästar till treårs­-test och kvalitets­bedömning där många gick vidare i både hoppning och gång­arter till Riks­finaler. Visade hingst på bruks­prov under slutet av 90-talet också.

År 2000 anställd på Flyinge som beridare i Stora Hingst­stallet, red unga gångarts­individer. Kommande år red jag och visade ett stort antal unghästar för försäljning och bedömningar. Deltog under flera år i ett flertal hingst­visningar och turnéer, visade vid hand och uppsuttet.

Från 2004 lärare på Hippolog­programmet, unghäst­kurser och dressyr. Utvecklade kurser och höll clinics i tömkörning och inridning. Fanns med i gruppen som utvecklade Unghäst­utbildningen på Flyinge.

2012 projektledare för ASVH och Flyinge ABs gemensamma projekt Kvalitets­säkring unghäst­utbildning.

Under 2011-2013 projekt­ledare och författare till ett flertal kapitel i boken Flyinge­modellen – Från föl till final.

2007 startade jag företaget Equitrain och köpte en mindre gård i Blentarp, Valleröds­backe. Började i egen regi att utbilda och sälja gångarts­hästar, hålla träningar i dressyr, unghäst­utbildning och tömkörning.

2014 jobbade på Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta 50% och satsade 100% på Equitrain.

2015 började med tre månader hos Mette Rosencrantz i USA. Därefter 100 % Equitrain! I slutet av 2015 var jag i Hongkong för Hongkong Jockey Club, på Beas River Country Club för utbildning av elever.

2016 ny resa till Hongkong!

2017 flytt av verksamheten till Hammarlunda Gård, Harlösa (öster om Flyinge).

2017-2018 fler resor till Hongkong för Hongkong Jockey Club, på Beas River Country Club för fortsatt utbildning av elever och personal där.